Índex de comerç al detall corresponent al mes de març de 2016

0
1444

Benvolgut amic / Benvolguda amiga,

Catalunya registra, segons l’Índex del comerç al detall, sense estacions de serveis, a preus constants del mes de gener, publicat per l’Institut Nacional d’Estadística, un augment de les vendes del 2% respecte el mateix període de l’any anterior.

Catalunya se situa 2,3 punts per sota de la mitjana espanyola que és del +4,3%.

Totes les comunitats autònomes augmenten les seves vendes al gener respecte al mateix mes de 2015. Illes Balears (8,2%) i la Comunitat Valenciana (8,0%) presenten els majors increments. Catalunya (2,0%) i País Vasc (1,3%) són les que registren els menors augments.

L’alimentació redueix vendes

Per tipus de producte, l’alimentació baixa un 1,0% i la resta puja un 0,9%. Si es desglossa aquest últim tipus de producte, l’equipament de la llar és el que presenta el major increment (1,8%).

 Evolució de l’ocupació

El comerç minorista presenta al març una variació +1,7% respecte al mateix mes de 2015. Aquesta taxa és una dècima superior a la registrada al febrer. A les estacions de servei, l’ocupació augmenta un 0,6%. Les petites cadenes augmenten l’ocupació en un 0,6%, les grans cadenes l’augmenten en un 0,7% i les grans superfícies també l’augment en un 1,1%.

Catalunya, crea ocupació a un ritme superior al de la resta de l’Estat

Catalunya crea ocupació en el comerç minorista en un 2,1%, 0,4 dècimes per sobre de la mitjana nacional. L’ocupació augmenta en totes les comunitats autònomes. Illes Balears presenten el major increment (3,7%) i el Principat d’Astúries i Castella i Lleó el menor increment (0,9%).

 Per a més informació, cliqueu aquí.

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès i aprofitem l’ocasió per saludar-vos cordialment.

Miquel Àngel Fraile

Secretari general

 

 

 

 

Miquel Angel Fraile

Confederació de Comerç de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here