C/ Itàlia, 50 local 219, 1º Edifici Centre - 08320 El Masnou

Índex de comerç al detall corresponent al mes de març de 2016

Soferiran-cursos-als-comercos-proximitat_852524920_7888457_3872x2592-2

Benvolgut amic / Benvolguda amiga,

Catalunya registra, segons l’Índex del comerç al detall, sense estacions de serveis, a preus constants del mes de gener, publicat per l’Institut Nacional d’Estadística, un augment de les vendes del 2% respecte el mateix període de l’any anterior.

Catalunya se situa 2,3 punts per sota de la mitjana espanyola que és del +4,3%.

Totes les comunitats autònomes augmenten les seves vendes al gener respecte al mateix mes de 2015. Illes Balears (8,2%) i la Comunitat Valenciana (8,0%) presenten els majors increments. Catalunya (2,0%) i País Vasc (1,3%) són les que registren els menors augments.

L’alimentació redueix vendes

Per tipus de producte, l’alimentació baixa un 1,0% i la resta puja un 0,9%. Si es desglossa aquest últim tipus de producte, l’equipament de la llar és el que presenta el major increment (1,8%).

 Evolució de l’ocupació

El comerç minorista presenta al març una variació +1,7% respecte al mateix mes de 2015. Aquesta taxa és una dècima superior a la registrada al febrer. A les estacions de servei, l’ocupació augmenta un 0,6%. Les petites cadenes augmenten l’ocupació en un 0,6%, les grans cadenes l’augmenten en un 0,7% i les grans superfícies també l’augment en un 1,1%.

Catalunya, crea ocupació a un ritme superior al de la resta de l’Estat

Catalunya crea ocupació en el comerç minorista en un 2,1%, 0,4 dècimes per sobre de la mitjana nacional. L’ocupació augmenta en totes les comunitats autònomes. Illes Balears presenten el major increment (3,7%) i el Principat d’Astúries i Castella i Lleó el menor increment (0,9%).

 Per a més informació, cliqueu aquí.

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès i aprofitem l’ocasió per saludar-vos cordialment.

Miquel Àngel Fraile

Secretari general

 

 

 

 

Miquel Angel Fraile

Confederació de Comerç de Catalunya

Quan visiteu el nostre lloc web, pot emmagatzemar informació a través del vostre navegador de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí podeu canviar les vostres preferències de privadesa. Tingueu en compte que el bloqueig d’alguns tipus de cookies pot afectar la vostra experiència al nostre lloc web i als serveis que oferim.